[dt_fancy_title title=”درس آموزی از حوادث” title_align=”center” title_size=”normal” title_color=”custom” title_bg=”disabled” separator_color=”default” custom_title_color=”#000e6b”][dt_quote type=”blockquote” font_size=”normal” background=”fancy” animation=”none”]دفتر بهداشت، ایمنی، محیط زیست و انرژی (HSEE) وزارت صنعت، معدن و تجارت

موضوع : آتش سوزی در کارخانه تولید ظروف فوم یکبار مصرف واقع در شهرک صنعتی شیراز بزرگ
مقدمه در این کارخانه جهت حجم دادن به مواد مذاب اولیه از گاز پرویلانت شیرین استفاده می گردد که تصاعدات گازی تا انتهای خط تولید و در ضایعات تولیدی در محیط باقی می مانند و تراکم بیش از حد آن در اثر جرقه اشتعال می باشد.
تشریح حادثه هنگام جمع آوری ضایعات، کارگر مربوطه با لباس معمولی اقدام به انباشت ضایعات کرده که در اثر این عمل جرقه تولیدی از لباس و تراکم گازی موجود در ضایعات باعث آتش سوزی می گردد.
تجزیه و تحلیل حادثه کارگر مسئول جمع آوری ضایعات همچنان به ادامه انباشت نمودن ضایعات اقدام می نماید و با توجه به عدم لوازم و البسه ایمن جهت جمع آوری ضایعات توسط کارگر مربوطه و عدم آگاهی کافی کارگران نسبت به تراکم گازی حاصل از ضایعات انباشته شده باعث ایجاد جرقه می شود که از این رو لازم است سیستم های نظارتی مناسبی به منظور کنترل انبار نمودن ضایعات حاکم باشد. با توجه به وجود گازهای خطرناک در داخل ضایعات انباشته شده نشان می دهد که تجربه قبلی در این زمینه و نبود دستورالعملی که توقف کار در این شرایط را الزام نماید از نقاط ضعف سیستم ایمنی، بهداشت و محیط زیست این صنعت بوده است.
اقدامات کنترلی موجود با استفاده از خاموش کننده های CO2 و پودری موجود در این واحد صنعتی اقدام به اطفاء حریق کرده بودند ولی به دلیل وسعت حریق موفق به کنترل آن نشده بودند.
دلالیل عدم تأثیر اقدامات کنترلی موجود وسعت حریق و سریع الاشتعال بودن مواد (ضایعات فوم) باعث عدم تأثیر اقدامات اولیه شده بود.
راهکارهای فنی-استفاده از سیستم آب پاش اتوماتیک (برق و پمپ مجزا)–  حتی الامکان از انباشت بیش از حد ضایعات جلوگیری شود. (تراکم گازی محیط کاسته شود)–  از لوازم و البسه عایق الکتریکی که تولید جرقه نکند استفاده گردد.

– خط بازیافت ضایعات از خط تولید جدا گردد و در کنار هم قرار نگیرند.

– تمامی افراد و کاربران دستگاه ها، آموزشهای لازم مبارزه با حریق و اطفاء آن و چگونگی بکارگیری دستگاه های خاموش کننده را فراگیرند.

درس حادثه– تجهیز صنایع تولید ظروف فوم یکبار مصرف به سیستم اطفاء– تهویه مطبوع جهت جلوگیری از تراکم گازهای حاصله از تولید–  دپو صحیح پسماند و مواد قابل بازیافت

 [/dt_quote][dt_fancy_title title=”آخرین اطلاعیه ها” title_align=”center” title_size=”normal” title_color=”default” title_bg=”disabled” separator_color=”default”]

[dt_blog_posts type=”grid” padding=”20″ same_width=”true” number=”2″ orderby=”date” order=”desc” category=”%d8%a7%d8%b7%d9%84%d8%a7%d8%b9%db%8c%d9%87″ full_width=”true” column_width=”370″]
[dt_fancy_title title=”آخرین اخبار” title_align=”center” title_size=”normal” title_color=”default” title_bg=”disabled” separator_color=”default”]
[dt_blog_posts type=”masonry” padding=”20″ column_width=”370″ same_width=”false” number=”12″ orderby=”date” order=”desc” category=”%d8%a7%d8%ae%d8%a8%d8%a7%d8%b1,wordpress-blog”]
[dt_fancy_title title=”موضوع فعالیت شرکت خدماتی شهرک صنعتی شماره ۲ ” title_align=”center” title_size=”normal” title_color=”default” title_bg=”disabled” separator_color=”default”]

انجام کلیه وظایف و اموری که در قانون نحوه واگذاری مالکیت و اداره امور شهرک صنعتی و آیین نامه اجرایی آن بر عهده شرکت خدماتی می باشد.

انجام کلیه اموری که در ارتقاء کمی و کیفی انجام خدمات عمومی و عمرانی در شهرک صنعتی را در یک روند خود گردان با رعایت مقررات جاری کشور از نظر مالی و اداری فراهم نماید.

تسهیل تعامل واحدهای مستقر در شهرک صنعتی با دست اندرکاران بخش صنعت و اقتصادی کشور و برگزاری نمایشگاهها ، سمینارها، نشستهای تخصصی و …… در سطح محلی، ملی و بین المللی در جهت رفع نیازهای فنی، مدیریتی، بازاریابی، پژوهشی، خدماتی و …. در چارچوب مصوبات مجامع عمومی شرکت خدماتی و مقررات جاری کشور.

انجام کلیه امور ناظر بر حفظ و نگهداری و اداره شهرک صنعتی از قبیل:

حفظ و نگهداری تاسیسات و تجهیزات آب و فاضلاب و تصفیه خانه های مربوطه و تاسیسات برقی و مکانیکی شهرک صنعتی حفظ و نگهداری فضای سبز، معابر و ساختمانهای عمومی.

جمع آوری زباله و ضایعات غیر صنعتی و نظافت عمومی شهرک صنعتی.

مرمت و تعمیر، نوسازی و بازسازی ضروری هر یک از تاسیسات و امکانات زیربنایی مذکور.

اخذ هزینه های مشترک موضوع ماده (۸) ایین نامه اجرایی قانون نحوه واگذاری مالکیت و اداره امور شهرکهای صنعتی.

هماهنگی جهت ارائه هر گونه خدمات از جمله خدمات مخابراتی، اینترنتی، اطلاع رسانی و … که بنا به تشخیص مجمع عمومی شرکت خدماتی برای نگهداری و ارتقاء کمی و کیفی اداره شهرک صنعتی و تسهیل امور مربوط به واحدهای صنعتی لازم و ضروری میباشد.

حفاظت فیزیکی از عرصه، ابنیه و تاسیسات شهرک صنعتی بر اساس قوانین و مقررات با هماهنگی دستگاههای مربوطه.

سرمایه گذاری و اخذ تسهیلات بانکی در جهت تحقق موضوع فعالیت شرکت خدماتی در راستای قانون و آیین نامه مربوطه.

تبصره : شرکت خدماتی صرفاً در چارچوب موضوع خود فعالیت میکند و حق واگذاری زمین یا حق بهره برداری و دخالت در وظایف و اختیارات شرکت را ندارد.